Webinar 29. okt: Sikring av Mac-brukeropplevelsen
Påmelding

Har du oppdaget Adobe Express?


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 12.08.24

Har du oppdaget Adobe Express?

Adobe Express er inkludert i Adobe Creative Cloud-pakken og er rettet mot vanlige brukere, ikke nødvendigvis profesjonelle grafiske designere. Det er et veldig smart og hendig verktøy for enkle grafiske oppgaver!

Adobe Express er nettbasert  og er et spesielt godt verktøy for de som har ansvar for sosiale medier og trenger rask og enkel grafikk, forteller Irene Tausvik, som jobber som markedsansvarlig hos Infografikk sin Adobe-leverandør, Frontline AS.

Hos Adobe Express finner man en rekke populære maler for bannere, presentasjoner og plakater - i tillegg til en rekke praktiske verktøy som QR-kode generator, konverteringsverktøy og bakgrunnsfjerner.


Enkelt å eksportere til en rekke formater

Om du er ansvarlig for SOME-kanalene i bedriften kan du kanskje kjenne deg igjen at det går med mye tid på å eksportere bilder i riktige formater og størrelser. I Adobe Express ligger de fleste kjente formatene allerede klare, slik at det blir raskere og enklere å eksportere både til Facebook, Instagram og Linkedin - uten å måtte gjøre manuelle tilpasninger for hvert ulikt format.

- Det at jeg bare kan legge inn en tekst og et bilde og få Adobe Express til å automatisk tilpasse til de ulike formatene er helt klart en av mine favorittfunksjoner, forteller Tausvik som selv bruker programmet for enkle oppgaver i hverdagen.

- Programvaren klarer også å lage avlange bannere og flytter bilde og tekst slik at det fortsatt ser bra ut! Tidligere måtte jeg alltid frem med Photoshop for å fikse dette manuelt - nå er det så enkelt å få det til å se bra ut i alle formater, forklarer hun videre.

I programmet finner du også en smart innholdsplanlegger til dine sosiale medier slik at du kan forhåndsvise innleggene, planlegge og publisere direkte fra Adobe Express.

 

Kunstig intelligens er naturligvis på plass!

Adobe satser stort på kunstig intelligens og man finner også mange nyttige KI-funksjoner på plass i Adobe Express. Du kan generere bilder fra tekst, lage generativt fyll på et bilde, tekst til mal og teksteffekter. Dette er alle kraftige funksjoner som fungerer veldig bra, men som kjent så må man også prøve å beskrive nøye hva du er ute etter slik at KI-funksjonene fungerer så godt som mulig.

 


Teksten "Sunset in Norway" ga meg dette bildet med tekst til bilde funksjonen i Adobe Express.

 


"Skummel robot" genereres enkelt ved hjelp av Adobe Express.

 

Nettbasert og egen mobilapp

Adobe Express kan enkelt brukes via nettadressen express.adobe.com eller lastes ned som egen app via AppStore.

Ønsker du å komme i gang å bruke Adobe Express må du ha tilgang til Adobe Creative Cloud. Infografikk hjelper bedrifter med Adobe til bedriften, du kan kontakte oss på bedrift@infografikk.no eller ringe oss på tlf 69137070 for mer informasjon.

 

 

Se hvordan du kan bruke Adobe Express i videoen under:

 

 

Kontakt Infografikk for mer informasjon

Infografikk er Adobe Gold Reseller og leverer alt av Adobe-produkter.

Tlf: 69137070 

E-post: bedrift@infografikk.no

 

Top