Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Derfor velger arkitekter å bruke Infografikk som IT-leverandør


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 11.04.24

Derfor velger arkitekter å bruke Infografikk som IT-leverandør

Infografikk er spesialister på IT-drift til arkitektbransjen. Med Infografikk sine egne bransjeløsninger kan vi levere en komplett løsning til både små og store arkitektkontorer.

Infografikk kan kreativ bransje og med vår erfaring er vi trygge på at vi kan levere den beste løsningen for ditt arkitektkontor. Våre ansatte vet hvor viktig det er med en effektiv arbeidsflyt, sikkerhet og trygg lagring. Enten du jobber som arkitekt, landskapsarkitekt, interiørarkitekt så hjelper Infografikk til med å velge rett type utstyr, riktig infrastruktur og gir deg tryggheten med profesjonell support og rådgivning rundt programvare og IT - uansett om du bruker Apple, PC eller sitter i blandet miljø.   

 

Håvard Kolnes jobber med support hos Nordic BIM Group. Han opplever at arkitekter ofte tar tekniske snarveier som blir kostbare i tid og penger. Foto: Christian Andersen.
Et sted for support og rådgivning - Samarbeid med Nordic BIM Group

Infografikk er samarbeidspartner med Nordic BIM Group som er leverandøren bak Archicad, BIMcloud, Solibri, Architerra, ArchiFrame, Anavitor og Twinmotion. Samarbeidet gjør at Infografikk er en totalleverandør og gir arkitektene et sted å henvende seg for rådgivning og support. Vårt nære samarbeid med Nordic BIM Group gjør at vi sitter på spesialkompetanse som er en av årsakene til at mange arkitekter velger nettopp Infografikk som sin IT-driftspartner. Vi har tatt en prat med Håvard Kolnes på support hos Nordic BIM Group. Han erfarer at arkitekter ofte opplever unødvendige tekniske problemer:

- Det er mange ulike typer problemstillinger som meldes inn til vårt kundesenter. Det som vi ofte ser er at flere oppgraderer operativsystemet på maskinen med en gang det kommer ut en ny oppdatering. Dette gjør de før de kontrollerer om programvaren er kompatibel med det nye operativsystemet og da kan det fort oppstå store problemer, og man risikerer å miste arbeid som er gjort, forklarer han.

- Vi opplever også at mange velger Dropbox som lagring, men det er ikke kompatibelt med Archicad-filer. De har en synkroniseringsfunksjon som gjør at den synkroniserer opp mot filer mens du jobber. Da kan det fort bli en mismatch mellom det som ligger på maskinen og det som ligger i skyen som gjør at filene til slutt blir korrupte. Det er mange som tror at Dropbox er en type serverløsning, men det er det ikke, understreker Kolnes.

 

"Dropbox er ikke en serverløsning"

- Håvard Kolnes, Nordic BIM Group

 

 

Morten Karlsen, Fredrik Jonassen og Ole Petter Løvstad diskuterer løsning for en av våre arkitektkunder.Spør før du tar raske tekniske avgjørelser

Med lang erfaring på support hos Nordic BIM Group opplever Håvard Kolnes at noen er litt raske på å ta tekniske avgjørelser som kan ende med nedetid eller tap av data. Han har hatt fortvilte kunder som sender over filer som ikke inneholder noen data og alt av arbeid er tapt. Det å spørre først og ikke tro at man kan alt, er noe som er viktig å reflektere over før man bare trykker:

- Vi har hatt kunder som tror at deres IT-partner er internettleverandøren, da blir vi bekymret og det kan fort bli en dyr lekse som kan bli kostbart i tid og penger.

Håvard Kolnes trekker derfor frem Infografikk som en profesjonell aktør som kan hjelpe arkitektene med å være trygge på at man har en profesjonell samarbeidspartner på IT:

- Det er en stor fordel å ha noen profesjonelle som kan ta seg av alt av IT. Enten det er å skaffe gode nok maskiner, følge opp programvareoppdateringer eller sørge for riktig programvare og infrastruktur. Infografikk kan arkitektbransjen og har mange arkitektkunder som gjør at vi alltid er trygge på at kunden blir godt ivaretatt av en samarbeidspartner som vet hva de gjør, og som har kompetansen som skal til for at ting blir gjort riktig.

 

Spør før du trykker oppdater, er anbefalingen fra Håvard hos Nordic BIM Group. Foto: Illustrasjonsbilde.

 

Webinar - Arkitektkontor i oppbyggingsfasen

Infografikk ble nylig invitert av Norske arkitekters landsforbunds til å holde foredrag om viktigheten av å ha en samarbeidspartner på IT-drift, i deres frokostevent om arkitektkontor i etablerings- eller oppbyggingsfasen. Dette gjennomførte vi i samarbeid med Apple Norge som fortalte om hvordan man øker produktiviteten med Mac, iPad og iPhone, og hvordan man holder kostnadene nede som nyoppstartet arkitekt. Du kan se opptak av Webinaret under:

 

 

Råd fra Infografikk til arkitekter 👋

  • Bruk en profesjonell IT-leverandør som kan sørge for riktig utstyr, infrastruktur og ivereta data på en trygg og sikker måte. Bruk tiden på det du er god på og la andre håndtere IT.
  • Ikke oppdater operativsystemet på maskinen uten å forhøre deg med en profesjonell IT-leverandør. Dette kan skape store problemer med kompabilitet og filer.
  • Dropbox er ikke en serverløsning. Infografikk kan tilby profesjonelle lagringsløsninger både lokalt og i sky som fungerer for deg som bruker Archicad.

 

 

Utvalgte kundereferanser

 

Kontakt Infografikk

Infografikk er spesialist på IT og tilhørende programvare til arkitekter. Vi samarbeider med Nordic BIM Group og har løsninger for blandede miljøer. Ta gjerne kontakt med en av våre ansatte for en prat om hvordan vi kan samarbeide.

Tlf: 69137070 

E-post: bedrift@infografikk.no

 

Top