Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Slik sparer bedrifter penger på innbytte


Skrevet av Redaksjonen
 Publisert 02.11.23

Slik sparer bedrifter penger på innbytte

I en tid med økende miljøbevissthet har bedrifter satt kursen mot mer bærekraftige løsninger. Dette er en av grunnene til at innbytte av IT-produkter er mer populært enn noen gang tidligere.

- Det er helt klart en økende trend og stadig flere begynner å få øynene opp for verdiene som ligger i utstyret de allerede har, forteller Olebjørn Dragerengen som jobber som Retail Manager hos Infografikk sin samarbeidspartner på innbytte.

- Nå når innbytte blir mer og mer vanlig i forbrukermarkedet, så øker også fokuset hos bedriftene. Vi ser derfor at det er rekordmange som nå velger å benytte seg av innbytte, slik at bedriften får rimeligere innkjøp på nye produkter, enn at gamle maskiner, nettbrett eller telefoner blir liggende i en skuff på kontoret, eller blir gitt videre til andre ansatte, forklarer han.

Penger å spare: Bedrifter som velger å oppgradere maskinparken kan spare penger ved å benytte seg av innbytte hos Infografikk. I tillegg til å spare penger, sparer du også miljøet og sørger for en sikker avhending av produktene.

 

Infografikk gjør det enkelt å bytte til nytt

Infografikk tilbyr både innbytte og resirkulering av IT-utstyr for bedrifter. Våre ansatte kan raskt gi et prisoverslag over hva deres produkter er verdt og ordne med fleksibel sending eller opphenting.

- Det er viktig at prosessen er enkel for kundene, derfor har vi ordninger som gjør det enkelt for kundene å få et prisoverslag eller få hentet produktene. Vi har også muligheter til å sende ut emballasje for sikker sending, forklarer Christian Andersen, markedsansvarlig hos Infografikk.

- For å få en prisvurdering kan man sende oss en liste med serienummere. Vi tar da utgangspunkt i at produktene er i normal stand, altså at de fungerer som de skal og ikke har store bulker, riper, sprekk i skjerm og lignende. Vanlige bruksmerker går som regel bra. Tilbehør som fulgte med forventes også at legges med ved innbytte. Er det skader på produktene eller at man mangler tilbehør, kan man fortsatt sende det inn, men man får da et fratrekk i prisen.

Spør oss om innbytte - Send mail til: bedrift@infografikk.no

 

Økende trend: Stadig flere bedrifter har fått øynene opp for verdiene som ligger i brukt IT-utstyr, forteller Olebjørn. Foto: Christian Andersen

 

Gode grunner til å velge innbytte - Tenk også på sikkerheten

Miljøet er en av de viktigste grunnene til at mange ønsker å bytte inn sine gamle produkter. Sirkulær IT er et begrep som ofte brukes og referer til at man fremmer bærekraft ved å optimalisere bruk, gjenbruk og resirkulering av IT-utstyr. Ved innbytte sørger Infografikk for at man utvider livssyklusen til produktene slik at de kan brukes videre. Om produkter er ødelagt og ikke lenger kan brukes legges de til resirkulering. Økonomien i innbytte er naturligvis også viktig - og er med på å redusere innkjøpskostnader over tid.

- Sikkerhet er også en av hovedgrunnene til at flere velger å bytte inn produktene hos Infografikk. Ved enkelte miljøstasjoner så ser vi med egne øyne at noen stjeler produkter før de blir hentet. Jeg syntes det er skummelt å tenke på at fremmede tar med seg enheter fulle av bedriftsdata eller private bilder og dokumenter. Mange tror nok det er trygt å legge fra seg datamaskin og mobiltelefoner på slike miljøstasjoner, det er det nødvendigvis ikke, forteller Christian.

- Ved innlevering til Infografikk sørger vi for at enhetene sendes til vår samarbeidspartner som tar datasikkerhet på alvor. De sørger for sikker sletting av alt av data. Om noen enheter ikke fungerer slik at det blir vanskelig å slette data, resirkulerer man deler og makulerer harddisken.

Les også: Kostnadseffektiv oppgradering for Monster AS

 

Hva kan byttes inn?

I hovedsak så tar Infografikk i mot alt av Apple-produkter som Mac, iPad og iPhone, men det er også mulig å spørre oss om andre produkter som for eksempel skjermer, hodetelefoner og Apple Watch.

- Det er også greit å tenke på at man ikke venter for lenge med å bytte inn produktene. Elektronikk synker i verdi og det er derfor greit at man har et bevisst forhold til at produktene ikke blir liggende for lenge i en skuff. Selv om produktene er gamle, tar vi gjerne en verdivurdering, eventuelt kan vi sørge for sikker resirkulering og sletting av data. Vi oppfordrer uansett kunder om å ta kontakt, kanskje er deres gamle produkter verdt mer enn man tror.

 

Huskeliste ved innbytte ♻️

  • Legg ved alt tilbehør og fjern etiketter/klistremerker fra enheten.
  • Avregistrer enheter fra Apple business manager/Apple School Manager
  • Deaktivere "Finn min enhet"
  • Fjern Simkort
  • Forsvarlig pakking før sending

 

Kontakt Infografikk

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat om sirkulær IT og innbytte av produkter.

Tlf: 69137070
E-post: bedrift@infografikk.no

 

 

Top