Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Kostnadseffektiv oppgradering for Monster AS: -Mac Studio har revolusjonert maskinparken


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 05.10.23

Kostnadseffektiv oppgradering for Monster AS: -Mac Studio har revolusjonert maskinparken

Mac studio har revolusjonert maskinparken til produksjonsselskapet Monster AS. Nå klippes flere av Norges aller mest kjente underholdningskonsepter på de nye Apple-maskinene. Takket være et godt samarbeid med Infografikk, har bedriften også spart et betydelig beløp når maskinparken skulle fornyes.

Monster er en av landets største innholdsprodusenter innen TV-produksjoner.  Bedriften produserer et stort antall populære TV-produksjoner som for eksempel «Maskorama», «Pørni» og «Fra bølle til bestevenn». Du har kanskje lagt merke til Monster-animasjonen som dukker opp etter du har sett et TV-program og den velkjente lydsnutten «Mooonsteeer» dukker opp  - det er kjenningsmelodien som forteller deg at det nettopp er en Monster-produksjon.

Bak en slik TV-produksjon ligger det mye arbeid bak før det ferdige produktet vises på TV. Etter selve innspillingen skal en betydelig mengde video lastes inn, klippes og redigeres. På de mest travle dagene kan det være opp til 150 personer tilstede på kontorene til Monster, og da er det viktig at maskinene er raske og fungerer som de skal.

 

Systemadministrator hos Monster AS Magnus Nordbye viser frem et av klipperommene der hvor det brukes Mac Studio. Foto: Christian Andersen.Teknisk leder hos Monster, Pål Henrik Wagner forklarer at de har hatt fokus på å standardisere maskinparken, avhengig av hvilke roller den ansatte har i bedriften:

- Vi skiller mellom vanlig kontorarbeid og klipperomsutstyr. På backoffice har vi standardisert på en MacBook Air. Det er viktig at de har tilstrekkelig minne og lagring slik at maskinene kan leve godt i noen år, uten at vi trenger å bytte de ut, forklarer Wagner.

- På klippemaskiner kjøper vi nå kun Mac Studio, helst med Max-prosessor. Disse maskinene har revolusjonert maskinparken, de er raske, har mange nok innganger/utganger, er enkle å flytte rundt på, og er enkle å montere. Det er en kompakt maskin hvor man slipper å tenke på ekstra utstyr som eksternt grafikkort som vi tidligere brukte på Mac Mini.

 

"På klippemaskiner kjøper vi nå kun Mac Studio - Disse maskinene har revolusjonert maskinparken"

- Pål Henrik Wagner, Teknisk leder Monster AS

 

 

Fra venstre: IT-sjef Bjørn Eirik Marthinsen, Systemadministrator Post Produksjon Magnus Nordbye og Teknisk Leder: Pål Henrik Wagner. Foto: Christian Andersen.


Sparer penger og miljøet på innbytte av maskiner

Monster bruker primært Adobe Premiere på klipp, i tillegg til de andre Adobe-verktøyene som After Effects, Photoshop og lignende. For at programvaren skal fungere bra er de avhengig av raske og oppdaterte arbeidsmaskiner. Selv om flere av de gamle maskinene har holdt lenge - må de byttes ut før eller siden. Det er da bedriften nylig har benyttet seg av innbytte-ordningen til Infografikk:

- Vi sendte over en liste over alle enhetene til Infografikk, som ga oss et prisoverslag for de brukte maskinene. Vi fikk bra betalt for dem, og kunne da bruke beløpet på å investere i nye maskiner, forteller Wagner som skryter av innbytteprosessen:

- Det hele var en enkel og smidig prosess. De leverte en pall hos oss som vi fylte opp og som ble hentet etter avtale. Tidligere har vi latt ansatte overta gamle maskiner, men det er noen ulemper ved det. Man kan bli spurt om support på gamle enheter og det blir aldri helt rettferdig når man skal fordele slikt utstyr internt. Men, med den suksessen det har vært å bytte inn disse, så tenker jeg at dette blir en fast rutine hos oss. Da kan vi heller få mer regelmessig bytte av maskinparken. I tillegg er det jo bra for miljøet og rent økonomisk, da vi ser at det er høy verdi på disse produktene i ettermarkedet.

 

I Monster's lokaler står det en rekke gullruter på utstilling. Foto: Christian Andersen.

- Enestående support fra Infografikk

Det er ofte hektiske arbeidsdager hos Monster og det er ikke alltid innkjøper og IT-ansvarlig rekker å bestille utstyr i løpet av arbeidsdagen, eller vente på teknisk support. Da setter de pris på å ha en egen kontaktperson hos Infografikk, Camilla Berner - som alltid svarer raskt og følger opp:

- Det å kunne bestille utstyr klokken 08:00 på morgenen og få den levert samme dag klokken 11:00, har vært helt fantastisk. I tillegg er det alltid lett å få hjelp av Camilla om vi har spørsmål eller trenger teknisk support, forteller IT-sjef Bjørn Eirik Marthinsen.

- Hvis det er vanskelig å få tak i nye maskiner så er Camilla alltid løsningsorientert og kommer opp med gode forslag på alternativer. Dessuten får vi alltid svar, uansett om vi sender en e-post sent fredag eller i løpet av helgen - det er absolutt ikke en service vi forventer, men det er helt fantastisk. Den supporten vi har fått fra Infografikk har vært helt enestående - helt uten sidestykke, skryter IT-sjefen.

Systemadministrator hos Monster, Magnus Nordbye, trekker også frem en annen ting som de setter pris på:

- Når det har kommet nye maskiner på markedet, har Camilla latt oss prøve og testkjøre de før eventuelle innkjøp. Det er jo naturligvis veldig positivt slik at vi er sikre på at vi kjøper riktige enheter for våre behov, forteller Nordby.
 

Bilde 1: "Mr. Good - Gåten Eirik Jensen er en av Monster's produksjoner. Bilde 2: Fra Monsters lokaler i Møllerparken 2, Oslo. Foto: Christian Andersen.

 

Fakta om Monster AS

 

Kontakt Infografikk

Infografikk er spesialist på IT til TV- og videoprodusenter. Vi lagerfører CTO-maskiner med utvidet ytelse, i tillegg tilbyr vi egne lagringsløsninger til bransjen som f.eks Jellyfish. Ta gjerne kontakt med en av våre ansatte for en prat om hvordan vi kan samarbeide.

Tlf: 69137070
E-post: bedrift@infografikk.no
Følg oss på Linkedin

 

Top