Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Fra iPad til Hollywood


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 25.05.22

Fra iPad til Hollywood

På et kontor i Rygge sitter konseptartist og illustratør Nikolai Lockertsen og tegner på en iPad Pro. Resultatet av hans arbeid ser du kanskje neste gang du er på kino og ser på en av de nyeste blockbuster-filmene fra Hollywood.

Infografikk-kunde Nikolai Lockertsen er bosatt i Moss og skaper helt unike verk på sin iPad Pro. Han omtales som blant annet "Et tegnetalent fra en annen dimensjon" og "iPad-kunstneren". Med en slik omtale og over 70.000 følgere på sin Instagram-konto er det ingen tvil om at Nikolai er et unikt tegnetalent.

 

"Der er den, det er mitt verktøy"

- Nikolai Lockertsen om iPad.

 

Fra iPad ble lansert tilbake i 2010 var Nikolai tidlig ute og han forstod raskt at dette kom til å revolusjonere måten han jobbet på.

- Jeg husker det veldig godt, der er den, det er mitt verktøy, forteller Lockertsen og henviser til den gang han fikk se iPad for første gang. 

- Frem til da satt jeg med vannfarger, en kopp med vann, lampe og malerskrin. Jeg ble nok kjent som han raringen på bussen, forteller en lattermild Lockertsen og minner tilbake til den tiden han pendlet og ting ikke var fullt så digitalt som nå.

Når Procreate-applikasjonen ble lansert i 2012, var det alt han trengte for å jobbe profesjonelt med iPad som eneste verktøy. Siden den gang har han ikke sett seg tilbake og nå brukes iPad daglig til store og små prosjekter verden rundt.


Legg merke til alle detaljene som skapes i universene til Nikolai Lockertsen.

 

 

Jobber som frilanser

Nikolai jobber som frilanser fra kontoret i Rygge. På kundelisten er alle mulige selskaper, både fra USA, Europa og Australia. På kontorpulten har han en 12,9 tommers iPad Pro, en Apple Pencil og en litt større ekstern-skjerm.

På iPaden skapes det helt spesielle animasjoner, figurer og univers for storfilmer som vises til publikum i store deler av verden. I Norge har han vært involvert i kjente filmer som Max Manus, Kon-Tiki, Skjelvet, Bølgen med flere. På skjelvet gjorde han en "matte painting" hvor du får inntrykk av at store deler av Oslo er ødelagt. Det er typiske oppdrag han kan få. På storfilmen Sonic 2 ble han kontaktet direkte av regissøren.

- I Sonic 2 var det spesielle scener som regissøren hadde lyst til å få tegnet. I tillegg bidro jeg til spesifikke ting som kjøretøy, droner og for eksempel en kapsel som "bad guy"-Jim Carrey kjører rundt med, forteller Nikolai.

 

"Et konsept kan hjelpe til å vise frem en spesiell stemning"

- Nikolai Lockertsen

 


Det er ingenting som er umulig med concept art (Konseptillustrasjon).

 

Hjelper kunder med å visualisere

- Det er ofte at noen trenger et konsept. Det kan være at noen ønsker å vise frem spesielle effekter, en spesiell stemning og det kan være en nøkkelscene i en film som noen ønsker å bruke for eksempel ved et innsalg eller for å forklare VFX-teamet hvordan man ser for seg at scenen skal være. Her er "concept art" fantastisk, forklarer Lockertsen.

Det er nemlig ingenting som kan sette en stopper for hva som er mulig i concept art. Jobben til Nikolai blir derfor ofte å hjelpe å realisere oppdragsgiver sine tanker om en scene i et spill, film eller animasjon og forvandle dette til noe konkret som kan vises frem i ulike sammenhenger.

 


Concept Art for "Amundsen".

 

Best å tegne rett på skjerm

Sentralt i alt arbeidet er iPaden. I tillegg til appen Procreate, brukes Lumafusion. Alt tegnes i Procreate, men i Lumafusion legges de ulike lagene, elementene og kamerakjøringen.

Mange som driver med tegning bruker ofte et tegnebrett, men det er ikke nødvendig når man har et verktøy som iPad, mener Lockertsen.

- Det å tegne rett på skjerm syntes jeg er mye bedre enn å tegne på et brett, det blir ikke helt det samme. Man får også en helt annen nøyaktighet når man tegner nøyaktig der man er i bildet, forklarer Lockertsen og legger til:

- iPaden er jo i tillegg et veldig solid verktøy! Den har 10-timers batteritid, fungerer alltid og er til å stole på.

 


Concept art for "Den 12. mann"

 

Fremtidige prosjekter

Det hender ofte at Nikolai jobber med flere prosjekter samtidig. Noe av hans arbeid kan du se på kino i disse dager:

- Sonic the Hedgehog 2 er noe jeg har jobbet med nylig. Jeg har også vært litt involvert i John Wick som kommer. I tillegg til noe annet, men det kan jeg dessverre ikke si noe om, avslutter Nikolai Lockertsen hemmelighetsfullt.

 

Følg Nikolai

Se mer av Nikolai Lockertsen sine arbeider på Artstation , Instagram & Youtube . Har du lyst til å lære hvordan Nikolai jobber i Procreate og Lumafusion holder han kurs på Schoolism.com. Se også full oversikt over hans arbeider på filmdatabasen IMDB.

 


I videosnutten forklarer Nikolai hvordan han går frem når han tegner i Procreate.

 

 

Top