Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Mannen bak Donald Duck tester iPad Pro


Skrevet av Infografikk
 Publisert 24.02.16

Mannen bak Donald Duck tester iPad Pro

Infografikk har vært på besøk hos tegneserietegner Arild Midthun og lot han prøve å tegne Donald Duck på nye iPad Pro.

Arild Midthun er en erfaren tegneserietegner og illustratør. Han har vært aktiv i tegneseriebransjen siden 1980 og har blant annet vært bidragsyter i Norske MAD, Pyton, Pappa og Pestus med flere. Hans meste kjente verk er nok hans bidrag som tegner i «Donald Duck & co», hvor han har bidratt med fantastiske tegninger siden 2004.

Prosessen med å skape Donald og resten av gjengen i Andeby, starter med et manus som Arild får tilsendt fra f.eks manusforfatter Knut Nærum. Han prøver da å se for seg historien i hodet og fortsetter prosessen på tegnebordet med grove skisser, tegnet på vanlig papir med blyant. Når Arild er fornøyd med skissene, scannes materialet inn på hans Mac Pro hvor arbeidet fortsetter digitalt. Ved hjelp av Adobe Photoshop og et Cintiq-brett gjøres det endringer fortløpende. Lag for lag blir tegningen skapt og til slutt sitter man igjen med et ferdig produkt som sendes til forlaget Egmont for godkjenning. Kort tid etter går tegningen og historien ut til millioner av lesere verden rundt.

Arild har mye utstyr på kontoret og har lang erfaring med blant annet Apple-produkter. Han er likevel ikke så opptatt av selve teknologien, eller at han har siste modell av produktene, men det er viktig at det er enkelt og har et intuitivt brukergrensesnitt. Programmer og apps som gjør at idéen han har i hodet kommer raskest mulig ned på papiret, ut på skjermen, og til slutt til alle leserne av f.eks. Donald Duck & Co.

Vi hos Infografikk mener at iPad Pro er et veldig nyttig verktøy for de som jobber i kreative yrker. Vi var derfor spente når vi hadde tatt med en iPad Pro og en Apple Pencil til Arild, slik at han kunne prøve å tegne Donald på en iPad for aller første gang. Uten opplæring lot vi tegneserietegneren prøve seg frem med applikasjonen Procreate. Resultatet kan du se i filmen ovenfor.

Top