Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

- Det har vært et skifte på hvem som bruker Mac


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 16.02.24

- Det har vært et skifte på hvem som bruker Mac

Are Eliassen har sett en stor endring de siste 3-4 årene på hvem som velger Mac i bedriften. Det er ikke lenger «bare» designerne som foretrekker Mac når de starter i jobben hos NoA Norge.

Are Eliassen jobber som IT-Manager hos byrågrupperingen The North Alliance (NoA) i Norge. Selskapet driver med det meste av digitale tjenester, markedsføring og teknologi. I 2023 passerte NoA Norge en milliard i omsetning og har hatt en stor vekst de siste årene.

Med mange ulike fagområder er NoA er en attraktiv arbeidsplass for mange nyutdannede og IT-sjefen har lagt merke til at det er en endring om hvem som ønsker å bruke Mac på arbeidsplassen.

- Det har vært et helt klart skifte de siste årene, spesielt blant utviklerne. Mange av de som tidligere var veldig klare på at de ønsket å bruke en Windows-PC har nå et ønske om å bruke Mac, forklarer han.

Selskapet lar de ansatte velge hvilken maskin de skal bruke, slik at de selv kan velge den plattformen de foretrekker.

IT-konsulent Joakim Halvorsen. (NoA Norge). Foto: Christian Andersen.

Fra venstre: IT Manager Are Eliassen (NoA Norge) , Senior Key Account Terje Fluske (Infografikk) og IT-konsulent Joakim Halvorsen (NoA Norge). Foto: Christian Andersen.


Viktig med kontroll på maskinparken

Med mange ansatte er det viktig med gode rutiner og kontroll på maskinparken. NoA Norge har lenge brukt Infografikk som samarbeidspartner på innkjøp av Apple-utstyr og ved nye bestillinger sørger Infografikk for at alt av utstyr blir DEP-registrert, slik at Eliassen kan få oversikt over de nye enhetene i Jamf.

- Vi ønsker å styre Mac’ene. Det er en maskin som er i bedriftens eie og ikke en personlig maskin. Vi må ha kontroll på hva vi har av utstyr, hvor gammelt det er, lisenser som er i bruk og muligheter for sikkerhetsløsninger om noe skulle komme på avveie. Det er viktig at vi sitter med kontrollen og ikke er avhengig av en ansatt som f.eks har låst maskinen med en personlig kode og lignende, forteller han og sier at de nå også DEP-registrerer alt av mobile enheter i tillegg.

Les også: Infografikk er sertifisert som Jamf-partner

 

"Vi må ha kontroll på hva vi har av utstyr og ha sikkerhetsløsninger om noe skulle komme på avveie"

- Are Eliassen, IT Manager The North Alliance, Norge.
Bytter til nytt hos Infografikk

Når det er på tide å oppgradere til en nyere Mac har NoA Norge ofte benyttet seg av innbytteordning hos Infografikk.

- Det er viktig for oss at produktene skal bli resirkulert og håndtert på en riktig måte med tanke på sikkerhet. Vi ønsker ikke at maskiner bare blir liggende i en skuff, forteller Eliassen.  

NoA Norge har derfor gode interne rutiner på når de ansatte får lov til å oppgradere til nye maskiner og ved hjelp av Infografikk så hjelper vi til slik at de gamle enhetene blir håndtert på en enkel måte - med opphenting og det praktiske rundt innbytte.

Les også: Slik sparer bedrifter penger på innbytte

 

Samarbeid som går langt tilbake

Terje Fluske som er kundekontakten til NoA Norge har fulgt med Are Eliassen helt tilbake i tiden da han jobbet hos Schjærven Reklamebyrå, det er over 20-år siden!

- Vi har bygget en tillit til hverandre over tid og jeg føler jeg kan stole på Terje. Han leverer alltid på det han skal, og skulle det skje noe feil, så retter han alltid opp. Han er også veldig fleksibel hvis vi trenger noe som haster, da kjører Terje ofte innom og leverer personlig, skryter Eliassen.

- Infografikk er stolte over at NoA Norge har valgt oss som leverandør på Apple-produkter og tilbehør. Det er et samarbeid som vi verdsetter og det er hyggelig å jobbe med alle de flotte folkene hos NoA Norge, avslutter Terje Fluske.

 

 NoA Norge flyttet nylig til nye flotte lokaler i Nedre Vollgate 11 i Oslo. Foto: NoA.

 Foto: NoA.

 

Fakta om The North Alliance (NoA)

 

Kontakt Infografikk

Infografikk er spesialist på IT og tilhørende programvare til reklamebyråer. Ta gjerne kontakt med en av våre ansatte for en prat om hvordan vi kan samarbeide. Les mer om våre tjenester her.

Tlf: 69137070 

E-post: bedrift@infografikk.no

 

Top