Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Gyro er blitt en del av Liwlig - Bruker Mac Studio som klippesuite fra Spania


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 06.03.24

Gyro er blitt en del av Liwlig - Bruker Mac Studio som klippesuite fra Spania

Gyro er et av norges ledende eventybyråer. Selskapet produserer innhold til store og små opplevelser, fra toppledermøter til folkefester. I tillegg til selve produksjonen, fokuserer byrået på kommunikasjon, strategi og utvikling av innhold. Nå har de blitt en del av den nordiske byrågrupperingen Liwlig og vil med det ytterligere styrke sin posisjon i det nordiske markedet.

I lokalene på Sagene i Oslo sitter det om lag 50 ansatte med ulike arbeidsområder innen event, prosjektledelse, produksjon, film, regi, foto og klipp. Martin Ytterdal jobber som teknisk ansvarlig og sørger for at alt av det tekniske fungerer så optimalt og smertefritt som mulig.

- Med så mange løsninger som finnes, så hjelper det å ha en genuin teknisk interesse, forklarer Ytterdal, som tidligere jobbet som fotograf - før han fikk ansvaret for «alt» av det tekniske hos Gyro.

- Jeg har alltid vært interessert i tekniske duppeditter og slike ting, men det har vært en bratt læringskurve siden jeg kom over i den nye stillingen i 2021. Jeg tenker at man må ha kunne tilegne seg ny kunnskap - også må man være serviceminded for å kunne hjelpe folk raskt om det skulle skje tekniske feil, forteller han.

Martin Ytterdal trives godt i rollen som teknisk ansvarlig hos Gyro. Foto: Christian Andersen

Gyro sine lokaler på Sagene i Oslo. Foto: Christian AndersenKlipper video fra Spania

Infografikk er leverandør på alt av Apple-produkter og tilbehør til Gyro. Ytterdal forteller at om lag 90 % av de ansatte bruker Apple-produkter i ulike områder i organisasjonen. Det brukes også kreative løsninger når det skal klippes video fra andre steder enn fysisk på kontoret.

- Vi har faktisk en som jobber med klipping fra Spania. Han har en MacBook Pro og to skjermer. Han kobler seg opp med en fjernstyrings-software som overfører lyd og bilde.

- Det er en spennende utvikling og noe vi begynte med etter Corona. Da kan ansatte koble seg på og klippe fra hvor som helst i verden, mens de får kraften fra maskinen som står her på huset. Dette har blitt mulig siden «real time»-fjernstyringen begynner å bli såpass bra. Jeg tror dette er noe vi vil se mer av - at de som jobber med tyngre ting leier seg en klippesuite og får tilgang på den kraftige datakraften, uansett hvor i verden man befinner seg, forteller Ytterdal engasjert, samtidig som han påpeker viktigheten av å møte fysisk på kontoret.

 

"Fremover vil nok flere leie seg en klippesuite og klippe fra fjern ende, uansett hvor man befinner seg i verden"

- Martin Ytterdal, Teknisk ansvarlig hos GyroDet nye klipperommet til Gyro med Mac Studio. Foto: Christian Andersen


Mac Studio på klipperommet - Lagring på QNAP

Det meste av klippingen foregår likevel fysisk på arbeidsplassen på Sagene. Nylig har Gyro ordnet et nytt klipperom med Mac Studio, iPad, Eizo- og Apple-skjermer, kontrollere og høyttalere. De har konkludert med at Max-utgaven av Mac Studio stort sett fungerer veldig bra for vanlig klipping. De har gjort et unntak på maskinen hvor de jobber med fargekorrigeringen, der har man valgt å øke ytelsen ved å gå for Mac Studio Ultra.

Alle klippemaskinene er koblet mot 10GB-ethernet og prosjektene lagres fortløpende på server hvor de benytter seg av Facilis HUB 48. Når prosjektene er ferdigstilt, arkiveres de på en QNAP-løsning som er levert av Infografikk. Her er dataene tilgjengelig for de ansatte i 3 år, før de arkiveres videre på tape.

Les også: - Det har vært et skifte på hvem som bruker Mac

 

Fra serverrommet til Gyro hvor de blant annet bruker Mac Studio i Rack og lagring på Facilis HUB 48. Foto: Christian Andersen

 

En del av Liwlig

Sommeren 2023 ble det klart at Gyro blir en del av den nordiske byrågrupperingen Liwlig. Martin Ytterdal gleder seg over å ha blitt en del av noe større og mener det styrker Gyro ytterligere:

- Det er gøy å bli en del av et mye større arbeidsmiljø - samtidig som man er spent på hvilke muligheter det vil gi oss. Man får flere ressurser å spille på og man vil få flere impulser fra våre nordiske-kollegaer.

Vil kundene merke noe til at dere blir en del av Liwlig?

- Da er det til det bedre i så fall. Vi brenner for å lage gode events og god kommunikasjon for våre kunder - og med Liwlig skal vi nok gjøre mer av det samme, bare enda mer og enda bedre, forsikrer han.

 

 

Kontakt Infografikk

Infografikk er spesialist på IT til kreativ bransje. Vi lagerfører CTO-maskiner med utvidet ytelse, i tillegg tilbyr vi egne lagringsløsninger for videolagring. Ta gjerne kontakt med en av våre ansatte for mer informasjon.

Tlf: 69137070
E-post: bedrift@infografikk.no
Følg oss på Linkedin

 

 

Top