Webinar 29. okt: Sikring av Mac-brukeropplevelsen
Påmelding

Smart IT-budsjettering: Slik får du teknologien du trenger med budsjettet du har!


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 14.08.24

Smart IT-budsjettering: Slik får du teknologien du trenger med budsjettet du har!

Mange ser et behov for å oppgradere maskinparken og IT-utstyret i bedriften, men investeringene lar vente på seg på grunn av et stramt IT-budsjett. Heldigvis finnes det muligheter for å realisere teknologibehovet ved hjelp av smarte finansieringsløsninger for bedrifter.

Teknologien er stadig i endring. Programmer og systemer krever mer av maskinvaren og ingenting er mer frustrerende enn å sitte på utdatert utstyr som burde ha vært oppgradert for lenge siden. Stramme IT-budsjetter kan være en hindring, men her kan man tenke annerledes og flytte fokuset, forteller Therese Johnsen-Haget fra De Lage Landen Finans.

- Et IT-budsjett er som regel definert år for år og da kan det være utfordrende med en stor utgiftspost for å oppgradere utstyret, hva med å leie utstyret slik at man fordeler kostnaden over to eller tre år. På den måten kan man få realisert et teknologibehov her og nå, uten den store up-front kostnaden på inneværende budsjett, forklarer Haget.

Les også: Derfor er det rimeligere å leie enn å eie Apple-produkter

 

Med leie kan man få realisert et teknologibehov her og nå, uten den store up-front kostnaden på inneværende budsjett. Terje Fluske er en av flere bedriftsrådgivere hos Infografikk som kan gi deg mer informasjon om leie av IT-utstyr.

 

Strømlinjeforme utskiftningene

Det er også andre praktiske fordeler ved å bruke leie som finansieringsløsning. Både for å sikre at den ansatte har ny teknologi, men det kan gjøre administreringen enklere også for arbeidsgiver.

- Man får en anledning til å strømlinje maskinparken slik at alle sitter på samme maskinvare og operativsystem. Det er ofte en fordel for å sikre at Mac’ene er kompatible mot både programvare og infrastruktur som brukes i bedriften, forteller Haget og legger til:

- Man får også anledning til å bytte ut maskinene på samme tid, noe som gjør det praktisk å ha oversikt og administrere maskinparken til bedriften.

Les også: Vår landingsside for leie med priseksempler på ulike Mac



Økonomiske insentiver

IT-utstyr er ikke noe som stiger i verdi, men det er et nødvendig arbeidsverktøy for nesten alle bedrifter. Ved å velge leie så påvirker du ikke nøkkeltallene til bedriften, men du får dette som en driftsutgift hvor du kan utgiftsføre direkte over driftsbudsjettet hver eneste måned. Da får du fradrag for momsen med en gang og slipper å gjøre saldomessige avskrivninger i skatteregnskapet.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om mulighetene for leie, ta kontakt med oss!



Kontakt Infografikk for mer informasjon

Tlf: 69137070 

E-post: bedrift@infografikk.no

 



Top