Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Stadig flere bruker Mac hos Itera


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 13.05.24

Stadig flere bruker Mac hos Itera

Itera er et teknologiselskap som leverer løsninger til bank-, finans-, forsikring- og offshorebransjen. Selskapet er børsnotert, har kontorer i 8 land og teller over 250 ansatte bare i Norge. Takket være lange relasjoner og leveringsdyktighet har de valgt Infografikk som sin leverandør av Apple-arbeidsstasjoner og tilbehør.

Sentralt i Oslo ved Stortingsgata, er hovedkontoret til Itera. I moderne omgivelser er det lagt rette for åpen arbeidsplass, der ansatte kan velge mellom å sitte i fellesområder eller benytte tilgjengelige kontorpulter - med unntak av Tor Linberg, som har fast plass på kontoret. Tor Lindberg, seniorkonsulent hos Itera, er en langvarig kunde hos Infografikk. Han har vært en del av bedriften siden 2005 og har nå ansvaret for all intern support i Norge, Sverige og Island.

Fra venstre: Terje Fluske (Infografikk) og Tor Lindberg (Itera). Foto: Christian Andersen.

 

Hos Itera i Oslo arrangeres det ofte ulike arrangementer for læring, kompetanseheving og inspirasjon. Foto: Christian Andersen.

 


- Alt som stopper opp hos servicedesken blir sendt videre til meg, uavhengig om det er Mac eller PC, forklarer Lindberg.

Det er mange år siden Lindberg og Itera valgte Infografikk som sin leverandør av Apple-produkter. Selv om valget av Infografikk kanskje var noe tilfeldig, imponerte Terje Fluske og Infografikk da andre leverandører ikke klarte å levere.

- Det var en Apple-butikk som lå ved Ullevål Stadion. Jeg utfordret dem på leveranser, men de kunne ikke levere. For meg er det avgjørende å ha leverandører som kan levere, og det har Infografikk alltid gjort, forklarer Lindberg.

Terje Fluske, Key Account Manager hos Infografikk er kundekontakten til Itera. Han mener at det er en stor fordel at Infografikk lagerfører CTO-maskiner som vanligvis kan ha 3-4 ukers leveringstid hos produsenten eller andre leverandører.

- Vi lagerfører maskiner for store bedrifter som Itera. På denne måten kan vi garantere rask levering den dagen de trenger en maskin, forklarer Fluske.

 

"For meg er det avgjørende å ha leverandører som kan levere"

- Tor Lindberg, Seniorkonsulent Itera

 


Økt bruk av Mac på arbeidsplassen

Itera er involvert i utviklingen, designet, og implementeringen av tekniske løsninger og plattformer på ulike områder, inkludert bankkalkulatorer, forsikringsportaler og apper.

- Vi har også utviklet roboter for bryggeanlegg. Vi har utvilsomt mange dyktige folk som utvikler teknologi på ulike områder, sier Lindberg.

Andelen Mac-brukere på arbeidsplassen har økt, men det er også mange utviklere som bruker PC. Sammenlignet med andre land hvor Itera opererer, har Norge den høyeste andelen Mac-brukere blant de ansatte.

- Vi er veldig fornøyd med den nye MacBook Air 15-tommeren, så vi har kjøpt inn en del av disse. Noen med spesielle behov velger Pro-modellene med konfigurert minne og lagring, sier Lindberg.

 

Sentralt i Oslo sentrum: Rett ved Stortinget finner du Itera sitt hovedkontor.

Itera ser en økt andel av bruk av Mac blant de ansatte. (Illustrasjonsfoto: Itera)


Fokus på bærekraft og ansvarlig ressursbruk

Itera streber etter å bruke maskinene så lenge som mulig og bytter kun utstyr internt når nødvendig. Dette har også et miljøaspekt, og selskapet gir brukte enheter til gode formål istedenfor å opprettholde et lager med brukte enheter.
- Vi ønsker ikke å ha et lager med brukte enheter. Vi gir heller disse til gode formål, slik at de kan være til nytte for vanskeligstilte familier eller for eksempel ukrainske flyktninger gjennom utvalgte organisasjoner, forklarer Lindberg.


Service og support fra Infografikk

I tillegg til å levere utstyr, hjelper Infografikk med DEP-registrering og verkstedtjenester på produktene hvis det skulle oppstå feil.
- Det er et kvalitetstegn at vi ikke bruker verkstedet deres så mye. Når det likevel oppstår problemer, fungerer det bra og har rask leveringstid. Det viktigste er at våre ansatte kan fortsette å være produktive uten avbrudd, avslutter Lindberg.

 

Fakta om Itera

 

Kontakt Infografikk

Ta gjerne kontakt med en av våre ansatte for en prat om hvordan vi kan samarbeide. Les mer om våre tjenester her.

Tlf: 69137070 

E-post: bedrift@infografikk.no

 

Top