Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Derfor velger bedrifter lokal server istedenfor skylagring i 2023!


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 15.08.23

Derfor velger bedrifter lokal server istedenfor skylagring i 2023!

Mange tenker at skylagring er fremtiden for bedrifter. Infografikk mener det er mange gode grunner til at lokal server fortsatt er et svært godt og kostnadseffektivt alternativ!

Det er mye å ta hensyn til når man skal velge ny lagringsløsning til bedriften. Hastighet, kostnader, skalerbarhet og sikkerhet er noe av det man må ta hensyn til når man skal se på hvilken lagringsløsning som er den rette for bedriften. Det er gjerne ikke noe direkte fasitsvar på hva som passer perfekt for din bedrift. Det avhenger av flere faktorer,  hvordan man jobber, hvilken plattform man jobber på, software, hvor mye man skal lagre, sikkerhet, oppetid, redundans og tilgjengelighet. Dette er noe av det våre IT-konsulenter hjelper til med når de tar en befaring ute hos våre kunder, slik at vi sammen kan være trygge på at man velger riktig løsning for akkurat din bedrift.

 

Fordelene med lokal server

Infografikk mener at lokal server fortsatt er et svært godt, trygt og kostnadseffektivt alternativ til skyen. Dette gjelder spesielt for kunder som lagrer store mengder data. Her er noen av fordelene med å velge lokal server:

1. Kontroll og sikkerhet
Lokal serverlagring gir bedriften direkte kontroll over dataene, reduserer risikoen for tredjepartsinngrep eller brudd på datasikkerhet.

2. Hastighet og ytelse
Lokale servere kan tilby raskere tilgang og behandling av data sammenlignet med skybaserte alternativer. Dette kan være avgjørende for bedrifter som er avhengige av hurtig tilgang til store datasett eller som kjører krevende applikasjoner som krever høy ytelse. Lokal lagring kan redusere ventetid og forbedre brukeropplevelsen betydelig.

3. Kostnader
Selv om skytjenester ofte presenteres som kostnadseffektive, kan de akkumulere betydelige kostnader over tid, spesielt når datamengdene øker. Lokal lagring gir en mer forutsigbar kostnadsstruktur, da bedrifter kan investere i hardware en gang og deretter ha mer kontroll over driftskostnadene på lang sikt. Dette kan være spesielt gunstig for små og mellomstore bedrifter med begrensede ressurser.


4. Tilpasningsevne og Skalerbarhet
Lokale servere gir bedrifter fleksibilitet når det gjelder tilpasningsevne og skalerbarhet. Man kan enkelt oppgradere eller utvide serverkapasiteten etter behov uten å være begrenset av abonnementsmodeller eller skytjenesters begrensninger.


5. Nettverksavhengighet og Tilgjengelighet
Skytjenester krever en stabil internettforbindelse for å fungere optimalt. Lokal serverlagring opprettholder tilgjengeligheten selv ved nettverksproblemer eller ustabil internettforbindelse.


 

Så hvorfor velger noen lagring i sky?

Det finnes fordeler og ulemper også når det kommer til lokal serverlagring. Vi ønsker å være åpne på at det er grunner også til at noen tross alt ender opp med å velge en skyløsning fremover lokal lagring. Kort oppsummert så er det oppstartskostnader, vedlikehold av server, tilgang på data, automatisering og risiko for fysiske skader som er noen av argumentene som ofte brukes mot en lokal løsning.

 

Men! Infografikk har løsningene!

Leie av utstyr: Med våre finansieringsløsninger sørger for at det blir en lav månedspris og man slipper den høye oppstartskostnaden. Utstyret betales ned over tid og er svært forutsigbart for alle parter.

Driftsavtaler: Våre IT-konsulenter sørger for at serveren er oppdatert og utfører regelmessig vedlikehold på serveren. Skulle det være et problem har du tilgang til lokal norsktalende IT-support og du har en konkret samarbeidspartner som du kan henvende deg til.

VPN: Du er ikke avhengig av å sitte på kontoret der serveren er plassert. Alt er tilgjengelig via VPN.

Backup: Du trenger ikke å være redd for at data skal gå tapt. Infografikk tilbyr komplette backupløsning til våre servere, slik at du kan være trygg på at om noe skulle skje med din server, kan data enkelt hentes tilbake.

 

 

Konklusjon - Derfor kan lokal server være et godt alternativ: 

Selv om lagring i skyen høres veldig attraktivt ut for mange, mener vi at hvis deres bedrift har behov for å lagre mye data, er lokal server fortsatt et alternativ man må vurdere. Våre hovedargumenter for dette er primært: Pris og ytelse!

For mange kunder i kreativ bransje er det nettopp det som blir utslagsgivende når man da ser totalbilde med lagring, pris og ytelse. Skal du lagre store mengder data er det uforholdsmessig dyrt for bedrifter å velge skylagring. I tillegg er hastighet helt essensielt for mange og dette fungerer ofte dårlig på skytjenester når man jobber med store filer. Det finnes også hybrid-løsninger som man også kan ta med i vurderingen. Er du usikker på hvilke løsninger som er rett for deg, ta gjerne kontakt med Infografikk for en hyggelig server-prat!

 

 

Kontakt Infografikk for mer informasjon

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat om lokal server, skylagring og hybridløsninger.
Tlf: 69137070
E-post: bedrift@infografikk.no

 

Top