Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Enklere håndtering av Apple enheter med Apple-DEP og MDM


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 15.03.23

Enklere håndtering av Apple enheter med Apple-DEP og MDM

Apple Device Enrollment Program (DEP) og Apple Mobile Device Management (MDM) er verktøy som kan hjelpe bedrifter med å administrere sine Apple-enheter på en enkel og sikker måte. Ved å bruke disse verktøyene kan bedrifter enkelt distribuere, konfigurere og administrere enheter på en sentralisert plattform. Dette kan hjelpe bedrifter med å redusere kostnader, forbedre sikkerheten og øke produktiviteten til sine ansatte som bruker Apple-enheter. Infografikk kan hjelpe deg med å ta i bruk disse verktøyene hos din bedrift.

 

Apple Business manager
Apple Business Manager er et verktøy som er utviklet av Apple for bedrifter som ønsker å administrere og distribuere iOS- og macOS-enheter internt. Med Apple Business Manager kan bedrifter enkelt konfigurere og administrere enheter, distribuere apps og bøker, og opprette og administrere Apple ID-kontoer for ansatte.

 

 

Apple DEP
Apple DEP (Device Enrollment Program) er et program som er designet for å gjøre det enklere for bedrifter å distribuere og administrere Apple-enheter som iPhone, iPad og Mac i organisasjonen. Når en bedrift blir med i Apple DEP, kan de registrere og legge til enheter i programmet på forhånd, slik at enhetene kan distribueres til de ansatte uten behov for manuell konfigurasjon. Dette betyr at bedriftens IT-avdeling kan sette opp enhetene med innstillinger, apper og konfigurasjoner som er spesifikke for organisasjonens behov.

Apple DEP gjør også det enklere å administrere enheter over tid. Når en enhet er tilkoblet internett, vil den automatisk motta nye innstillinger og konfigurasjoner som er satt opp i DEP-programmet. IT-avdelingen kan også fjernslette eller sperre enheter som er mistet eller stjålet, og kan på denne måten beskytte bedriftens data og informasjon. En annen fordel med Apple DEP er at det gir bedriften mulighet til å kjøpe enheter direkte fra Apple eller en autorisert forhandler. Dette kan bidra til å redusere kostnader og forenkle innkjøpsprosessen.

 

Apple MDM
Apple MDM (Mobile Device Management) er et verktøy som gjør det mulig for bedrifter å sentralt administrere og konfigurere enheter som kjører iOS, iPadOS eller macOS. Når bedriften har etablert et MDM-system, kan IT-avdelingen konfigurere enheter, installere apper og tjenester, overvåke enhetenes sikkerhet, og utføre andre administrasjonsoppgaver fra en sentralisert portal. Med MDM kan IT-avdelingen også sette opp policyer som sikrer enhetene og bedriftens data. For eksempel kan de tvinge bruk av passord, fjernslette enheter som blir mistet eller stjålet, og konfigurere tilgangsrettigheter for bedriftens apper og tjenester. Apple MDM gjør det også mulig for bedriften å overvåke og rapportere på enhetenes status og bruk. Dette kan hjelpe IT-avdelingen med å identifisere potensielle sikkerhetsrisikoer eller feil på enhetene.

 

"MDM gir bedrifter bedre kontroll over enhetene og bidrar til å sikre at dataene er beskyttet mot uautorisert tilgang eller lekkasjer" - Anders Rove, Key Account Infografikk.

 

 

 

Her er noen grunner til hvorfor bedrifter velger å bruke Apple MDM:

  1. Enkel administrasjon: Apple MDM gir enkel og sentralisert administrasjon av Apple-enheter, noe som gjør det enkelt å administrere og konfigurere enheter.

  2. Bedre sikkerhet: Apple MDM tilbyr funksjoner som sikrer bedriftens data, inkludert app-kontroll, datakryptering og fjernsletting av data ved tap eller tyveri.

  3. Økt produktivitet: Apple MDM gir bedre produktivitet gjennom sikker og enkel tilgang til bedriftsapper, data og ressurser.

  4. Flere tilpasningsmuligheter: Apple MDM gir mulighet for enkel tilpasning og konfigurasjon av enheter etter bedriftens behov.

  5. Enkel utrulling: Apple MDM kan enkelt utrulles og administreres av IT-avdelingen, noe som sparer tid og ressurser.

  6. Fleksibilitet: Apple MDM gir fleksibilitet til å administrere enheter uansett hvor de er, og uavhengig av om de er eide av bedriften eller av ansatte.

  7. Redusert kostnad: Apple MDM kan bidra til å redusere kostnader gjennom enkel og effektiv administrasjon av enheter, noe som kan redusere behovet for å ansette ekstra IT-ressurser.

 

 

Apple School Manager
Apple School Manager er et administrativt verktøy som er utviklet spesielt for skoler som bruker Apple-enheter. Verktøyet gir skoleadministrasjonen muligheten til å sentralt administrere enheter, innhold og brukerprofiler for elever og lærere. Det gjør det enklere for skolen å distribuere relevante læremidler og apper til elever og lærere, og å kjøpe og administrere lisenser for apper og annet innhold. Apple School Manager kan også integreres med andre verktøy, slik at skoleadministrasjonen kan administrere alle enheter og innhold fra ett sted.

 

 

Kontakt Infografikk for mer informasjon

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat om Apple DEP og MDM.

Tlf: 69137070
E-post: bedrift@infografikk.no

 

 

Top