Velkommen til nye infografikk.no
Les mer

Trippel-M sine unike Apple-løsninger holder konserten i gang


Skrevet av Christian Andersen
 Publisert 06.02.23

Trippel-M sine unike Apple-løsninger holder konserten i gang

Trippel-M er eksperter på visuelle opplevelser. TV- og videoproduksjon, opptak, streaming og LED-skjermer er bare noe av det de leverer, og ikke minst fagpersoner bak utstyret med kompetanse til å drifte store produksjoner. Infografikk har tatt en prat med tekniker Martin Hermansen og avdelingsleder Matz Kallevig om hvordan de bruker Apple-utstyr som står sentralt i mange av oppdragene til Trippel-M.

Man tar det ofte som en selvfølge når man er på konserter og events at ting flyter og går som det skal. Presentasjonene skal fungere, streamen skal være av ypperste kvalitet og LED-skjermene skal vise innhold på nøyaktig planlagt tidspunkt. Det at ingenting er overlatt til tilfeldighetene og at alt går smertefritt krever kunnskap, erfaring og nøye planlegging. Med et eget utviklet mobilt AV-rack bestående av blant annet flere Mac Mini, skjermer, kontrolltaster, UPS og Lan-porter er Trippel-M mer effektive enn noen gang.

- Dette er et av våre nye AV-rack som vi har utviklet for å ta med ut på produksjoner. Her er fire Mac Mini som er bygget inn i Rack slik at man slipper å koble opp en og en maskin hver eneste gang, man kan derfor forberede veldig mye før man drar ut. I tillegg er det veldig effektivt når man skal rigge opp eller ned, forklarer tekniker Martin Hermansen.

 

Trippel-M sitt mobile AV-rack er enkelt å sette opp og ta med ut på event.

 

Kritisk viktig at ting fungerer

Det er uhyre viktig at utstyret fungerer som det skal. Det er helt avgjørende og en av de viktigste grunnene til at kundene velger Trippel-M.

- Her er det backup både på kilde, nettverk og strøm. Skulle strømmen gå kan UPS-boksen sørge for strøm en halvtimes tid, mer enn nok tid til å få løst et eventuelt problem, forsikrer Hermansen.

De bruker en Mac Mini som kilde for hver presentasjon, da har de alltid sikret seg at man enkelt kan bytte om noe uventet skulle skje.

Trippel M gjør mye eventproduksjoner. Det kan være alt fra noen av landets største festivaler, politiske landsmøter, konserter, reality og julebord. Det er produksjoner i ulike størrelser og hvert eneste event er unikt og krever tilpassing. Noen av deres siste produksjoner er Karpe Diem sine 10 show i Spektrum hvor Trippel M leverte kameraproduksjon, RTS kommunikasjon til hele produksjonen og alle de 22 skjermene som var tilstede.

 

Tidenes omstilling når Corona-pandemien traff landet

Selv om Trippel-M nå har oppdrag på løpende bånd, så husker man tilbake til 12. mars 2020 hvor hele landet stengte ned og alle oppdragene forsvant over natten. Da mobiliserte hele bedriften og gjorde tidenes omstilling i løpet av noen få dager:

 

 

Leier ut komplette Mac-kofferter

I lokalene til Trippel-M i Oslo ligger alt av teknisk utstyr klart til bruk, her har de absolutt alt de trenger til små og store produksjoner. Kameraer, skjermer, kabler, rack og masse tekniske "duppedingser" til det som måtte trengs ute i felt. Det merkes at de er godt forberedt og raskt kan sette sammen en pakkeløsning til alle mulige slags typer event. Noe er på hjul, noe i bokser, alt er rigget for å transporteres raskt og effektivt.

På lageret finnes det også kofferter bestående av Mac'er som leies ut til kunder. Her er alt fra Macbook Pro, Mac Mini og Mac Pro. Koffertene er av hard plast, polstret og inneholder maskin, strømadapter, adapter for tilkoblinger. Disse i likhet med AV-rackene leies stort sett ut sammen med en person som kan styre spakene og håndtere visningen fra maskinen.

 

Mac-koffertene er populære og stort sett utleid til kunder.

 

Kundekontakt Anders Rove forklarer Trippel-M om løsninger hvordan man kan administrere utstyr og ha oversikt ved hjelp av Apple Business Manager.

 

Samarbeider med Infografikk

Infografikk-ansatt Anders Rove er kontaktperson til Trippel-M og har jobbet tett med de i flere år:

- Trippel-M er en utrolig kul kunde å jobbe med. De er fremme i skoa og har ofte kule prosjekter på gang. De bruker Apple-produktene på svært annerledes måte enn normalen og tenker utenfor boksen. Det gjør jo at det blir enda viktigere å være i tett dialog rundt nye produkter og teknologi Apple kommer med. Jeg opplever at det er viktig for Trippel-M at vi er fleksible, lett å komme i kontakt med, samt løsningsorienterte. Dette er jo noe vi forsøker å være gode på, så der er vi en veldig god match føler jeg.

- I tillegg er det en gjensidig tillit, som gjør at de kan legge frem sine behov på maskinvare og leveringstid og at vi da løser dette for de i henhold til dette. Da kan de bruke mest mulig av sin tid på sin core business, så håndterer vi dette for de. Da hjelper det veldig at jeg kjenner de og deres behov godt.

 

Lyst til å vite mer om Trippel-M? Se linker under:


Kom i kontakt med Infografikk

Om du har lyst til å ta en prat med Infografikk kan du sende oss en mail på bedrift@infografikk.no eller kontakte Anders Rove som nevnt i saken over på anders@infografikk.no

Top