Slik setter du opp iPad uten å ta den ut av esken

iPad og iOS gjør at alle virksomheter og ansatte kan arbeide på forbløffende, nye måter. Et enkelt og funksjonelt brukergrensesnitt, kombinert med imponerende ytelse og få support-henvendelser gjør iPad til et fabelaktig verktøy i jobbsammenheng. iOS, operativsystemet på en iPad, er utviklet med fokus på enkelt oppsett, skalerbar utrulling og komplett administrering. Et friskt pust for IT-avdelingen.

Ved kjøp av Apple-baserte løsninger hos en autorisert forhandler, som Infografikk, kan bedrifter benytte seg av Apple Device Program (ADP). Dette innlegget omhandler ett aspekt av ADP kalt Device Enrollment Program (DEP), som raskt og enkelt lar deg konfigurere et høyt antall enheter uten å måtte ta dem ut av esken.

Mobile Device Management og DEP

Begrepet MDM, eller Mobile Device Management, omhandler et utvalg løsninger for kontroll og administrasjon av flere enheter, gjerne for bedrifter og organisasjoner. En aktiv MDM-løsning er forutsetningen for å kunne benytte Device Enrollment Program. DEP forenkler den innledende klargjøringen ved at registrering og overvåking av enheter i bedriftens MDM-løsning automatiseres, slik at du kan konfigurere alle iPads uten å ta i dem.

Dersom det er hensiktsmessig kan bedriften velge å utelate enkelte deler av oppsettet, slik at man kan ta enheten i bruk umiddelbart etter å ha pakket den ut av esken.

Vi har tidligere skrevet om fire grunner til at din bedrift burde vurdere  Mobile Device Management.

Veien til effektiv utrulling 

I all hovedsak er det fire trinn for å aktivere Device Enrollment Program:

1. Registrer

Bli med i utrullingsprogrammet (DEP) ved å opprette en Apple Deployment Program-konto, og oppgi grunnleggende informasjon om virksomheten, som detaljer om maskinvarekjøp fra Infografikk.

2. Sett opp

Opprett administratorkontoer til de som har ansvar for å administrere og konfigurere de bedriftseide enhetene.

3. Opprett kobling

Opprett en kobling til de fysiske MDM-tjenerne fra nettstedet for programmet for enhetsregistrering. Det brukes en totrinns verifiseringsprosess for å godkjenne MDM-tjeneren på en sikker måte.

4. Tilordne

Tilordne enhetene til den virtuelle MDM-tjeneren etter serienummer eller bestillingsnummer. Du kan til og med konfigurere nye enheter, slik at de automatisk tilordnes en virtuell MDM-tjener du angir.

Oppsett og tilkobling av DEP-enheter til MDM-løsning 

Infografikk, som autorisert forhandler og tjenesteleverandør, bistår med oppsett av Mobile Device Management og Device Enrollment for din virksomhet:

Hvis du kjøper maskinvare eller programvare direkte fra Infografikk må du oppgi vår forhandler-ID for DEP. I tillegg vil vi registrere enhetskjøpene dine i DEP-programmet, slik at disse kan knyttes til bestemte brukerkontoer fra MDM-løsningen. Når du er registrert i programmet blir du tildelt en kunde-ID for Deployment. Denne finner du på DEP-nettstedet i menyen øverst til høyre ved siden av navnet ditt, under “Institution details”. Dette nummeret må du oppgi til Infografikk for å knytte enhetskjøpene dine med DEP-kontoen.

Derfor bør du delta i Device Enrollment Program 

Det er en rekke fordeler forbundet med deltagelse i DEP:

1. Strømlinjeformet oppsettassistent

DEP gjør det utrolig enkelt for bedriftens ansatte å klargjøre iOS-enheter. Den forhåndskonfigurerte oppsett-assistenten vil veilede brukerne gjennom aktiveringen, slik at man så raskt som mulig kan fortsette med annet arbeid.

2. Berøringsfri konfigurering

DEP gjør utrulling av iOS-baserte løsninger i stor skala lett og effektivt. Når brukerne aktiverer en enhet kan du umiddelbart gi tilgang til IT-tjenester, samt konfigurere kontoinnstillinger og apper trådløst. Du trenger altså ikke håndtere hver enhet fysisk for å klargjøre til bruk.

3. Trådløs overvåking

Kontroll og administrasjon (overvåking) hører egentlig til Mobile Device Management. DEP lar deg derimot aktivere overvåkingsmodus på iOS-enheter trådløst som en del av oppsettprosessen. Dette gjør det enklere å iverksette en høy grad av enhetsadministrering for nettbrett og telefoner eid av virksomheten. Slik kan du for eksempel filtrere nettinnhold, eller begrense enkelte applikasjoner på bedriftens enheter.

Device Enrollment Program (DEP) og Mobile Device Management (MDM) egner seg godt for bedrifter, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner som har behov for utrulling og administrering av et høyt antall enheter.